ÒLHA ARANESA
L'òlha aranesa és una ollada d'escudella amb carn d'olla típica de la Val d'Aran.
Es fa amb mongetes seques, patates, fideus, verdures, carn de porc, de vedella, de pollastre i de gallina, pilota i botifarra negra.
Curiositats:
Es tracta d'un plat de muntanya que destaca pel seu alt valor calòric provinent de la carn i derivats. Pensat per resistir els dies de més fred.
S’ha convertit en un dels plats més emblemàtics de la Val d'Aran.
El nom fa referència al recipient utilitzat per coure'l. Això és un fenomen bastant freqüent en la gastronomia, que ocorre també, per exemple, en plats com el caçolet o la paella.
Cada any se celebra al Plan de Beret l'Era Òlhada, una fira gastronòmica en la qual diversos restaurants ofereixen degustacions d'olla aranesa.
També se la coneix per sopa berrejada.
Enllaços:Fitxes relacionades
per dur també el nom del recipient:
|
dimarts, 14 de juny del 2016
ÒLHA ARANESA
Etiquetes de comentaris:
Verd
Ubicació:
Plan de Beret, Occitània
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Un catalanisme Òlha per Ola
ResponElimina