dijous, 5 de març del 2015

NOGAT


NOGAT


El nogat és una llaminadura tova occitana que es fa amb una massa de sucre o glucosa, clara d'ou i que pot contenir mel, vainilla o altres productes per a aromatitzar-la, a més de trossets de fruites seques. Es considera proper al torró i a l'halwa.  

Curiositats:


El seu nom deriva de la paruala "noga" (nou en occità) que n'era l'ingredient principal fins que a principis del segle XVII Olivier de Serres, de Montelaimar, va decidir canviar les nous per ametlles.

De la mateixa manera que ha passat amb els torrons, amb el temps s'han creat també nogats de gustos diferents: de xocolata, de maduixa, etc.


Tot i que se'n fa per tota Occitània, Montelaimar n'és considerada la capital mundial.


A la Provença el nogat forma part dels Tretze dessèrts de les festes nadalenques.


El nogat és un dels ingredients del "Toblerone".


Enllaços:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada