dimarts, 21 de juny del 2016

VIADUCTE DE MILHAU


VIADUCTE DE MILHAU





El Viaducte de Milhau és un pont atirantat multicable a l'autopista A-75 (la que uneix Clarmont-Ferrand amb Montpelhièr) que salva la vall del riu Tarn, a prop de la localitat de Milhau (Lengadòc).


Curiositats:


El viaducte cobreix una distància total de 2460 m mitjançant 6 llums de 342 m i dues més de 204 m (les extremes). Les llums és la longitud que hi ha entre els pilars que fan de suport.


Aquest viaducte té 7 pilars (o piles) que sustenten el pont mitjançant un cablejat.


Fou inaugurat pel president de la República Francesa, Jacques Chirac, el 14 de desembre de 2004 i obert al trànsit dos dies després.


Amb la construcció d'aquesta estructura es van batre dos rècords del món:
  1. La segona pila (comptant des de Clarmont-Ferrand) és la pila més alta del món: 334 m.
  2. La rasant de la carretera just a sobre del riu Tarn (entre les piles 2 i 3) va ser la rasant de carretera situada a més altura respecte a terra: 270 m, lleugerament més alta que la del New River Gorge Bridge als United States of America. Però el 2012 va ser superat de llarg pel puente Baluarte Bicentenario a Mexihco.


Gairebé 3000 persones van treballar en la construcció de l'estructura, que va costar 394 milions d'euros i va durar 36 mesos. Tanmateix des de l’any 1987 que s’estudiava la solució. Va caler, per tant, 13 anys d’estudis fins a la construcció del viaducte. 


El projecte fou fruit de la col·laboració de diversos enginyers de camins, canals i ports del grup SETRA, dirigits per Michel Virlogeux, que van estudiar, durant 13 anys les diverses solucions, i l’arquitecte va ser el britànic Norman Foster.


El viaducte té una forma curva (en una secció plana i en radi de 20km) per tal de que els conductors puguin tenir una bona visibilitat.


Enllaços:




Fitxes relacionades


per atravessar un dels seus afluents:




per ser segur que aquest no l'és!:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada