divendres, 13 de març del 2015

CONFITS


CONFITS


Els confits són una llaminadura que consisteix en una ametlla confitada amb sucre. Se sol oferir com a regal ens els bateigs o celebracions sovint lligades amb la religió (casaments, festes de Nadal…).


Així com al nostre país tenen molta fama els confits de Casinos (al País Valencià), a Occitània el referent dels confits és Valença.






Curiositats:


Des de França expliquen que els confits (aleshores amb un aspecte d’ametlla garrapinyada) van ser un invent d’un apotecari de la ciutat de Verdun l’any 1220 en tenir la idea d’envoltar de sucre i/o mel l’ametlla per tal de conservar-la. En aquells temps els apotecaris eren els únics que podien fer comerç amb el sucre.


No és fins a l’any 1750 que el pastisser parisenc Pecquet inventa el confit llis, tal com el coneixem avui, submergint l’ametlla en unes olles de xarop de sucre fos. 


A vegades l’ametlla de l’interior és substituïda per una altra fruita seca (nou, avellana) o per xocolata.


La capa de sucre exterior adopta colors diferents. A Itàlia hi ha una relació dels colors del confit amb l’aniversari de noces a celebrar (un color per a cada celebració de casats de 5 anys en 5 anys) 





Enllaços:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada